Wat komt er op ons af?

Ook dit schooljaar staan er veel verschillende leuke en boeiende projecten op ons te wachten. Er zijn een aantal
onderwerpen die al gepland staan, maar we sluiten ons niet op in onze container en laten ook de buitenwereld op
ons af komen om nieuwe thema's aan te gaan.

zondag 17 september 2017

Start van het schooljaar

17 september, de eerste helft van de eerste schoolmaand hebben we reeds achter de rug. We zijn dus opnieuw gestart. Sommige kinderen kwamen al 3 maal zedenleer volgen, anderen nog maar 2 of slechts 1 maal en dit door mijn afwezigheid op dinsdag 5 septembe wegens familiale omstandigheden en de pedagogische studiedag afgelopen donderdag. Maar we hebben niet stil gezeten.

Interlevensbeschouwelijke samenwerking. 
Donderdag zaten we met de collega's van de andere levensbeschouwingen samen om onze plannen op gebied van interlevensbeschouwelijke samenwerking (ILS) vast te leggen. Het wordt een boeiend project met en rode draad door de verschillende leefgroepen. Ik ga er voorlopig nog niets meer over vertellen, maar jullie horen er zeker nog van en we hebben ook het plan om de resultaten te tonen in een soort projectvoorstelling. Wordt vervolgd...

De kinderen van de tweede leefgroep hadden de eerste les ook al stukje ILS. We vertelden hen het verhaal van de berenvriendjes Froezel, Ali, Maarten en Knubbe, die elk een andere levensbeschouwing volgen. Knubbe is het beertje met de fakkel die zedenleer volgt.

Knubbe
Dit schooljaar zullen tijdens de lessen zedenleer verschillende verhalen opduiken waarin Knubbe en zijn vriendjes avonturen beleven. Die verhalen worden dan gekoppeld aan klasgesprekjes, oefeningen, teken- en knutselopdrachtjes, toneeltjes, ... over bv. vriendschap, ruzie maken, reclame, eerlijk zijn, anders zijn,  ... Ik probeer ervoor te zorgen dat de kinderen geen overdaad krijgen aan beren, maar er genoeg afwisseling is.


Klassen Valerie / Heike en Ingrid / Els

Klas Lies / Els


Wie heeft wanneer zedenleer? 
Hieronder vinden jullie alvast een overzichtje van wanneer uw kind zedenleer heeft.

klas Lies / Els: dinsdagnamiddag
klassen Valeria / Heike en Ingrid / Els: donderdagvoormiddag van 8u20 tot 10u.
klas Els: donderdagvoormiddag van 10u30 tot 12u10
klas Lander: donderdagnamiddag 13u45 tot 15u25
klas An: vrijdagvoormiddag van 8u20 tot 10u.
klas Claudia: vrijdagvoormiddag van 10u30 tot 12u10


Geen opmerkingen:

Een reactie posten