Wat komt er op ons af?

Ook dit schooljaar staan er veel verschillende leuke en boeiende projecten op ons te wachten. Er zijn een aantal
onderwerpen die al gepland staan, maar we sluiten ons niet op in onze container en laten ook de buitenwereld op
ons af komen om nieuwe thema's aan te gaan.

zondag 28 januari 2018

V.I.P. interlevensbeschouwelijke samenwerking

Half december werd het ad valvas en op een doek aan de refter al aangekondigd en vorige week stond het in het Boomgaardnieuws: er leeft iets binnen de levensbeschouwelijke vakken. 

V.I.P. in L.B.V.
De start van het nieuwe jaar is voor de levensbeschouwelijke vakken ook de start van een leuk en interessant project en dit voor alle leerlingen van de tweede tot de vierde leefgroep. Onze leerlingen zijn onze V.I.P's en zullen kennismaken met een aantal 'beroemdheden' die wij nu wel V.I.P.'s kunnen noemen voor onze respectievelijke levensbeschouwingen. De kinderen gaan afwisselend bij de verschillende leerkrachten. Niet in elke klas zitten er leerlingen die Islam of protestantste godsdienst volgen. Daardoor zullen sommige leerlingen een korter traject hebben en slechts 2 of 3 V.I.P.'s leren kennen, maar dit wordt allemaal goed gemaakt op donderdag 1 maart. Dan nodigen we jullie graag uit op onze V.I.P.-projectvoorstelling meteen na school. 

De kinderen van klas Claudia en klas Lies/Els/Eef hebben hun traject al achter de rug. Voor hen starten de gewone lessen deze week opnieuw. Binnen zedenleer starten we sowieso met een evaluatie. Ik ben heel benieuwd was de leerlingen er zelf van vonden, wat hen is bijgebleven, ... 
Alle andere klassen gaan nog een weekje verder op ontdekking en klas Lander is de enige klas waar er momenteel Islam wordt gegeven. Zij gaan nog door tot aan de krokusvakantie. 

Er zijn heel wat foto's gemaakt. Voorlopig houden we deze nog een beetje voor ons, omdat de kinderen nog niet alles zouden weten. Op het einde van het project sturen we de foto's door naar Sandra voor de website en zal er hier ook een artikeltje komen met een link naar de foto's. Op donderdag 1 maart zullen we dan ook alles tentoonstellen, zodat iedereen eens bij elkaar kan kijken wat ze geleerd en gedaan hebben. Noteer de datum alvast in jullie agenda. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten