Wat komt er op ons af?

Ook dit schooljaar staan er veel verschillende leuke en boeiende projecten op ons te wachten. Er zijn een aantal
onderwerpen die al gepland staan, maar we sluiten ons niet op in onze container en laten ook de buitenwereld op
ons af komen om nieuwe thema's aan te gaan.

woensdag 16 mei 2018

Kom op! Het thema van het FVJ

Lena, Iona, Martha, Helena en Finn namen dit jaar deel aan het Feest van de Vrijzinnige Jeugd en traditiegetrouw werd het thema van het feest eerst in de klas besproken met alle leerlingen van de vierde leefgroep. We startten het thema Kom op! met het lied Toveren van Herman Van Veen. We hadden dat lied al eens in een les gebruikt twee jaar geleden, maar doordat het ook op het feest zou gespeeld worden, hebben we dit nog even boven gehaald. Wat zouden we zelf doen indien we konden toveren? Welke organisaties / goede doelen ken je?
Ook de klassieker De gedachten zijn vrij wordt op het feest gespeeld en daardoor ook in de klas besproken. Om af te sluiten of het thema pas echt goed op gang te krijgen luisterden we naar Imagine van John Lennon. Het lied werd uitvoerig besproken en een aantal stellingen werden eruit gehaald om verder over na te denken.


Uiteindelijk mochten de kinderen zelf aan een goed doel denken of een doelgroep waar zij zich wel eens voor willen inzetten. Net zoals bij de stellingen in Imagine mochten de kinderen nu zelf aan een stelling denken en deze uitwerken op A3 om in de aula of inkomhal te hangen tijdens het FVJ.
Wat als... Stel dat...Geen opmerkingen:

Een reactie posten